Eva Cabrera i Ferran Terra

Exposició a la Sala UEC de

Experiencies amb INSTAGRAM

autors

EVA CABRERA i FERRAN TERRA

del 4 de març al 13 de maig de 2015, de dimarts a divendres de 7 a 9 del vespre

Avui inaugurem aquesta exposició amb plena efervescència del Mobile World Congress, actualment ja gairebé no hi ha res que ens sorprengui quan es tracta de tecnologia mòbil.

Serveixi aquesta anècdota com a exemple de com ha evolucionat l'aplicació fotogràfica incorporada als telèfons mòbils. L'any 1998 formant part d’una taula rodona amb motiu de la presentació del jurat del Concurs internacional Aqüeducte 2000, el fotògraf Chris Hinterobermaier, Director del Austrian Supercircuit, és posar la mà a la butxaca i treure un telèfon mòbil de l'època, i dirigint-se als assistents va dir “El telèfon mòbil no passarà gaire temps que serà la càmera fotogràfica del futur”.

No anava gens equivocat tot i la sorpresa de molts dels assistents a l'acta.

Ara ja han passat uns anys de l'expressada predicció.

Avui disposem de terminals mòbils que s’han anat sofisticant amb aplicacions veritablement sorprenents i és en aquest acte en podem gaudir d’una mostra del que es pot fer desenvolupant l'aplicació d’INSTAGRAM.

Avui en mans d’aquesta i altres aplicacions similars, no cal ser un fotògraf de vocació o d’aprenentatge, tan sols cal tindre un telèfon d'última generació i més o menys criteri fotogràfic, una mica d’imaginació per manifestar amb imatges tot allò que el dia a dia ens fa observar.

No és la finalitat aconseguir imatges d'alta resolució, ja que per l'aplicació no és l'objectiu principal. L’instant, la creativitat, la sorpresa, el moment, l'espontaneïtat, el desig del record i com no l’eina fonamental per al treball diari de molts professionals, fan necessària la seva existència.

Si després de tots aquests adjectius li afegim tot allò que un fotògraf experimentat, és capaç de traslladar tot allò que ell veu per al visor d’una càmera clàssica o digital, ens trobem amb obres com les que avui ens presenten L’Eva Cabrera i en Ferran Terra.

Selecció d'imatges de la exposició