Jaume Badia i Vicenç Semper

Al llarg d’una vintena de dies del passat mes de Gener, un reduït grup de fotògrafs varem tenir la oportunitat de visitar el Vietnam.

El viatge, organitzat des del mateix país per membres d’Image Sans Frontiére, ens va permetre desplaçar-nos per la major part del territori vietnamita captant una gran diversitat d’imatges que testimonien la rica vida social, laboral i humana d’un poble que lluita sense descans per intentar oblidar el conflicte que poques dècades abans havia destruït una bona part dels seus recursos, i que actualment, ja ha començat el camí de la seva recuperació.

Gracies a la excel•lent feina de planificació feta pels companys Hu Tri Tran i Ly Hoang Long, varem poder accedir a llocs d’interès fotogràfic que només els nadius fotògrafs coneixen i valoren, coneixements que nosaltres –per descomptat– aprofitarem, valorarem i agrairem.

Fruit d’aquest viatge, que finalitzà quan els vietnamites es trobaven immersos de ple en la celebració de les Festes del Tet –l’arribada del seu any lunar– varem poder gaudir del “Tet Nguyen Dan” –el Festival del Primer Matí de l’Any– que van ser les últimes imatges que retindrem sempre en la nostra retina i naturalment també, en la nostra memòria fotogràfica.

Ara, posem al vostre abast un petit, però descriptiu recull, de les imatges que vam obtenir durant el viatge; esperem que siguin del vostre gust.

Vicenç Semper i Jaume Badia

Novembre de 2009.